“היום אני יודעת שזה המעשה הכי חשוב ואמיץ שעשיתי בחיים שלי”. אורית (שם בדוי) אשר שוהה באחד ממקלטי העמותה עם ילדיה על הבחירה לצאת למקלט.
25.11.2023 הוא יום המאבק הבינלאומי לאלימות כלפי נשים.
חודש נובמבר בכל שנה מוקדש אצלנו בעמותה להרצאות, ראיונות, הסברה וקידום הנושא בכל אמצעי אפשרי. זהו הזמן בו אנו מרגישות שהנושא שמלווה אותנו בכל רגע בכל יום פתאום מקבל הכרה ונראות במקומות בהם לרוב הוא מושתק או נאלם.
השנה, אנחנו נמצאים במלחמה אלימה אשר עוצרת כל שגרה ומירב המשאבים של כולנו מוקדשים להישרדות, סיוע לאחרים והתמודדות עם רגשית ופיזית עם המצב.
לצד זאת, אנחנו כל הזמן זוכרות כי הנשים במקלטים חוות מלחמה על מלחמה, כפי שתיארה בצורה רגישה ומדויקת להפליא הדר גיל-עד בכתבתה.
כל אישה שחיה תחת אלימות חווה בימים אלו מלחמה על מלחמה, אך במצב הדברים הקיים ומסיבות שונות, נשים רבות אינן פונות לעזרה בשלב זה ואנו יודעות כי בהמשך נראה עליה משמעותית בפניות כפי שקרה במצבי קיצון קודמים.