הכלי המבוסס על בינה מלאכותית (AI) מדמה אדם המפעיל אלימות רגשית ופסיכולוגית ‘גזלייטינג’ כלפייך בשיחת צ’אט. תוכלי לבחור את נושא השיחה, ולאחר מכן התכנה תתאר לך סצנה שבה את משחקת את בת הזוג, והתכנה משחקת את בן הזוג. יתחיל ביניכם דיאלוג שבו התכנה תבצע מניפולציות רגשיות, ולאחר מספר משפטים התכנה תעצור את הדיאלוג.
מטרתו של הכלי היא לדמות שיחה בה מופעלות מניפולציות פסיכולוגיות אשר יאפשרו להבין לעומק את התופעה והאם את מזהה את עצמך כקורבן לאלימות מסוג זה, בסיום, באם תבחרי בכך ינתן משוב והסבר על סוגי המניפולציות השונות.
חשוב לנו להתייחס למספר דגשים:
גזלייטינג הוא סוג של מניפולציה פסיכולוגית שבה אדם מנסה לגרום לאחר לפקפק בתפיסת המציאות שלו. תופעה זו מופיעה במגוון מערכות יחסים, כולל בין בני זוג, משפחה, חברים, וגם במסגרות עבודה. בגזלייטינג, התוקף מכחיש עובדות, משבש את זיכרונותיו של הקורבן, ומשתמש בטקטיקות של שקר, הכחשה ועיוות המציאות כדי לגרום לקורבן להרגיש מבולבל וחסר ביטחון.
מקור המונח “גזלייטינג” הינו במחזה ובסרט “Gaslight” משנות ה-30 וה-40 של המאה ה-20, בו מוצגת דמות של גבר המנסה לגרום לאשתו להאמין שהיא מאבדת את שפיותה על ידי שינוי אורות הגז בבית והכחשה של השינויים.
גזלייטינג הוא תופעה נפוצה בעיקר במערכות יחסים פוגעניות. מחקרים הראו כי במערכות יחסים שבהן קיימת אלימות נפשית, גזלייטינג הינו מרכיב שכיח. לפי סקרי אלימות במשפחה, כ-48% מהקורבנות חוות צורה כלשהי של מניפולציה פסיכולוגית, כולל גזלייטינג.
מחקרים מצביעים על כך שגזלייטינג יכול להוביל לתסמינים של חרדה, דיכאון, ירידה בערך העצמי, ובמקרים חמורים יותר לפתח הפרעות פוסט-טראומטיות. בנוסף, נמצא כי רבים מהקורבנות אינם מודעים לכך שהם עוברים גזלייטינג. בשל המניפולציה הפסיכולוגית, הקורבנות מתקשים לזהות את ההתנהגות הפוגענית.
בחרת לעצור את השיחה, אנחנו מעריכות מאד את ההקשבה לגבולות שלך, זה לא מובן מאליו ומראה על המון כוחות.
באם את חווה הצפה רגשית או שאת חוששת שאת נמצאת במערכת יחסים בעלת מאפיינים אלימים אנחנו מזמינות אותך לפנות כעת או בעתיד לקו החירום שלנו 24/7 במספר 6724* או באמצעות צ’אט בכפתור הפרפר המופיע בעמוד זה.
באם את נמצאת בסכנה מיידית בבקשה פני למשטרה.
מידע נוסף אודות אפשרויות הסיוע נמצא ברחבי האתר שלנו.
חשוב לזכור, בגזלייטינג ניתן לטפל באם שני בני הזוג מעוניינים בכך.